Varför ska du köpa en Mopedbil?

Chatenet_1
Chatenet_2
Chatenet_3
Chatenet_4

Det finns många fördelar med att skaffa sig en mopedbil. Alla med körkort & bil vet frihetskänslan som tar vid direkt när kortet kommer i plånboken och första bilen är köpt eller för den delen lånad. Samma frihetskänsla går i dagens samhälle att få redan som 15-åring. Att skaffa ett mopedkörkort kostar ca 4 000 kr & ger 15-åringen en god start till B-körkortet när det väl är dags för det. Med mopedbilen blir du van i trafiken & får in ett flyt i körandet som annars kommer efter flera års bilkörande.

Chatenet_600x300_2

Med frihet kommer ansvar & du som förälder kan ta loss en hel massa ansvar från dina axlar & låta dessa gå i arv till den numera bilburna ungdomen. Inköp & hämtningar är nu ett minne blott och du som förälder får tid för allt annat som annars kanske fått nedprioriterats. Bor du i en storstad med trängselskatt så kan du lätt ta mopedbilen genom tullarna då denna inte berörs av dessa, det är inte det enda du sparar pengar på då såväl besiktning & fordonsskatt är utgifter som tagits bort för mopedbilen. I de flesta städer är dessutom maxhastigheten 40km/h, vilket gör att en mopedbil lätt hänger med i stadens puls utan att skapa köer bakom sig. Du kommer fram lätt & skyddad från vädrets makter i din mopedbil.

Chatenet_600x300_4

B-körkortet blir billigare”

När du har ”övningskört” med en mopedbil i 3 år på egen hand får du ett flyt & säkerhet i ditt körande som gör att det går lättare när det stora körkortet ska tas.

Fri från trängselavgift, besiktning & fordonsskatt”

Mopedbilen är besparad från de tråkiga utgifterna som trängselavgift, besiktning & fordonsskatt. Åk mellan tullarna med din mopedbil utan att bli ruinerad på köpet.

Chatenet_600x300_3

Kör bil från 15 år

Du får påbörja din utbildning för AM-kortet så tidigt som 14 år & 9 månader. Körkortet består av fem delmoment & kostar ungefär 4 000 kr.

Mopedbilar har generellt ett högre andrahandsvärde än bilar

Mopedbilar har ett betydligt högre andrahandsvärde än personbilar & blir därför billiga i drift.

Familjens andrabil

En rapport från Transportstyrelsen pekar på att hälften av alla bilresor är kortare än 5 km. Med en mopedbil kan hela familjen dela på körglädjen. Ungdomen i hushållet kan själv köra till träningen, matchen, vänner eller för att handla & skapa mer tid för hela familjen.

Chatenet_600x300_1