Vår historia

Året var 1984. I den lilla byn Pierre-Buffière i Frankrike fanns en vision om att förenkla bilkörningen, utan att tumma på varken säkerhet eller design. Denna vision bars av Louis-Georges Chatenet, som detta år grundade Chatenet Automobiles. Genom åren har modellerna passerat, och idag erbjuder Chatenet marknadens finaste mopedbil. Välkommen till Chatenet.

Chatenet Automobiles finns idag representerade över hela Europa. År 2016 tog vi det till nästa nivå. Chatenet lyckades då bli den första och hitintills enda mopedbiltillverkaren att uppnå två stjärnor i EuroCAP krocktest – tack vare att vi lovat oss själva att aldrig tumma på säkerheten.

Vi håller fast vid den vision som grundades i Pierre-Buffière år 1984. En vision om att möjliggöra enkel, trygg och traditionell bilkörning. Våra mopedbilar skiljer sig därför inte så mycket från en vanlig bil – och det är vi stolta över att ha lyckats med.

Lifestyle

I linje med vår vision att möjliggöra enkel, trygg och traditionell bilkörning ger vi dig ett vinnande alternativ till den vanliga mopeden.

Upptäck din nya livsstil med en mopedbil idag.

Läs mer

Frågor och svar

En ny livsstil med stor frihet väntar. Vi ger dig svaren på alla frågor du har - upptäck livet som ägare av en mopedbil från Chatenet.

Äga mopedbil